Reisboot
met eigen boot waterwegen verkennen 

De Reisboot-Selectie.

Criteria voor selectie van boten.

Om een selectie van boten te maken die we volgen op deze site gaan we ervan uit dat je er bijna overal mee moet kunnen komen in Europa: op zee en op binnenwater. Een heleboel boten zul je daarom juist niet tegenkomen op deze site. Als jouw boot niet aan die criteria voldoet kan het nog steeds een uitstekende reisboot zijn maar de boot heeft dan beperkte reismogelijkheden en we willen hier juist boten die bijna alles kunnen voor het voetlicht brengen. We gebruiken voor de selectie een aantal criteria waarvan de belangrijkste zijn: de afmetingen, motorisering en actieradius. Kijk voor alle criteria hier. 

Onze selectie is niet uitputtend: maar we nemen de boten op die goed scoren op alle gezichtspunten die voor en reisboot volgens ons van belang zijn en die verkrijgbaar zijn in Nederland/de EU. Dit is natuurlijk subjectief en we weten ook niet alles. Geef vooral commentaar en tips om de lijst beter of completer te maken. Het duurt ook even voordat de lijst boten groeit: dat kost tijd.

De 'standaard reisspullen-set'

Als je langer dan een weekend op reis gaat met een boot moet je een hoop meenemen. Veel botenbouwers offeren bergruimte op ten behoeve van meer cabineruimte. Dat oogt lekker ruim bij een bezichtiging maar waar laat je alles wat je nodig hebt op een reis? De eerste de beste auto test of brochure zal vermelden hoeveel liter er in de bagageruimte past. De meeste bootbesprekingen gaan hier niet op in: het blijft hangen in het aanwijzen van een kastje of bergruimte. Omdat wij willen reizen met een boot is bergruimte wel belangrijk. Daarom bespreken wij dat wel uitgebreider en bedenken waar we een lijst met spullen kwijt zouden kunnen. Maar het is goed om je eigen lijst te maken en die mee te nemen bij een bezichtiging. Kijk hier voor onze lijst met standaard reisspullen.