Reisboot
met eigen boot waterwegen verkennen 

Geen toegang haven Parijs zomer 2024

Gepubliceerd: januari 2024, aanvulling juli 2024

In de periode juni-september 2024 ben je volgens de Capitainerie van de haven Arsenal in Parijs niet welkom in de haven, tenzij je aantoonbaar een verzegelde zwartwater- én een verzegelde grijswater-tank hebt. Klik hier voor de regels. Aan deze eisen zullen slechts weinigen kunnen voldoen. E.e.a. is een verbod van de gemeente Parijs. Waarschijnlijk is dit met het oog op de kwaliteit van het Seine water voor de Olympische zwemnummers deze zomer. Deze regel geldt, voor zover bekend, ook voor andere havens in Parijs. Aanvulling: in de periode 4 juli tot 10 september 2024 zijn er omleidingen en/of blokkades op de Seine voor allerlei activiteiten verband houdend met de Olympische spelen. (Bron: Préfet région D'ile de France 14-6-2024). Doorvaart is in die periode dus niet of beperkt mogelijk: klik op deze link voor de lijst van blokkade-data en tijdstippen: PDF  “calendrier des arrêts"

Duitse wadden: nieuwe beperkingen

Gepubliceerd 2 juli 2024.

Er zijn nieuwe regels voor het Duitse Waddengebied. De gebieden die het betreft staan nu ook op de gebruikelijke kaarten (o.a. Navionics, NV) en zal ook worden gehandhaafd door de Duitse autoriteiten. Samengevat: er zijn snelheidsbeperkingen in het hele gebied, sommige gebieden zijn beperkt toegankelijk, ankeren en droogvallen mag niet overal en van boord gaan voor een wadwandeling ook niet. Klik hier voor een overzicht van de regels waar je je aan moet houden.

Deel van het gebied waarin de nieuwe regels van toepassing zijn.

Is GPS/GNSS nog betrouwbaar?

Gepubliceerd 25 april 2024.

Door de toenemende spanningen in de wereld komen verstoringen in GPS steeds meer voor. De vraag is hoe betrouwbaar die techniek nog is voor het navigeren op open water. In het verlengde daarvan is het de vraag hoe je kunt navigeren zonder GPS/GNSS. Het is van belang over deze vragen na te denken en wat voorzorgsmaatregelen te nemen voorafgaand aan een grote trip over zee, met name richting het Oostzeegebied. Verder..... 

‘Oude' AIS-MOB verboden na 1-1-2025

Gepubliceerd: 23 april 2024

De meeste AIS-MOB apparaten voor alarmering en opsporing van personen die over boord vallen, mogen met ingang van 1-1-2025 niet meer verkocht worden in Europese landen en dus ook niet meer geregistreerd worden in Nederland. Het gaat over de AIS-MOB apparaten die in of aan een reddingsvest gemonteerd worden en (automatisch) gaan zenden als je per ongeluk overboord gaat. De persoon die overboord gaat kan daardoor perfect terug gevonden worden omdat de locatie direct op de plotter zichtbaar wordt voor alle schepen in de buurt. Prima apparaten, goed voor de veiligheid, niks aan veranderen, zou je denken maar…..Lees hier het hele verhaal.

Nieuwe semi-planerende Viknes-10

Publicatie: juni 2024

De Viknes werf (Noorwegen) heeft een nieuwe Viknes 10 op de markt gebracht met een enkele Yanmar 440 pk motor en as-aandrijving. Indeling is twee-cabine, one level living, overdekt achterdek, zijdeur bij stuurpositie. Deze CE-B boot is interessant voor binnenland, stroming-rivieren en trips langs de kust. Klik op de foto voor meer info.


Nieuw deel meldingsprocedure Groot-Brittannië per 18 april 2024

Publicatie: 15 april 2024

Per 18 april wordt aan de procedure om GB in te reizen een controle van de opvarenden toegevoegd. De elektronische aanmelding voor reizen naar GB (ETA) wordt pas eind dit jaar op zijn vroegst ingevoerd: we moeten het dit seizoen met deze procedure doen. Klik hier om te zien hoe het werkt.


VDES kanalenset

Publicatie: 15 april 2024 

Dit jaar moet de kanalenset op al je marifoons aangepast worden aan de nieuwe VDES versie. Een aantal kanalen worden niet meer gebruikt voor normaal marifoonverkeer maar alleen voor digitaal verkeer. Als je daar doorheen gaat kletsen dan wordt dat dataverkeer verstoord dus vandaar dat die kanalen vervallen in de gewone marifoon. In Nederland mag je de kanalen niet meer gebruiken in sommige van onze buurlanden kun je een boete krijgen als de kanalenset niet aangepast is. Alle grote merken kunnen de kanalenset aanpassen, ook van wat oudere marifoons. Kost wel een paar tientjes. Meer info klik hier. 

Nieuwe gids met motorboot naar de Wadden

Publicatie: 15 april 2024

Er bestonden geen gidsen over het varen naar de Wadden voor motorboten in het Engels. Nu heeft de Cruising Association die gemaakt, bijgewerkt voor gebruik dit seizoen. Het is een gids bedoeld voor mensen die voor het eerst naar de Wadden willen gaan met een motorboot en daar misschien een beetje tegenop zien. Dus als je er niet tegenop ziet om je Engels een beetje op te halen kun je het boekje bestellen op deze link

Noodvuurwerk vervangen? 

Publicatie: februari 2024.

Nut en noodzaak van het vervangen van noodvuurwerk wordt op een rij gezet in een nieuw artikel. Lees het voordat je de ‘verlopen’ set automatisch weer door een nieuwe vervangt: vaak kun je met minder of zelfs helemaal zonder. Klik hier.


Nieuw: Targa 41

Gepubliceerd: januari 2024.

Meest verrassende nieuwe ‘reisboot’ op BOOT Dusseldorf 2024 was de Targa 41. Die boot is binnenstebuiten gekeerd om een artikel te maken voor deze site met veel details. Kort samengevat: als je op zoek bent naar een boot die heel goed om kan gaan met de combinatie van snel varen over zee en rustig varen in het binnenland dan is dit een boot om eens beter naar te kijken. Kijk verder als je drie cabines zoekt en een hoop binnenruimte want dat heeft deze boot niet. Maar het is wel dé '4x4 of the sea’ waarmee je ook de Linge af kunt varen. Budget en levertijden zijn wel een dingetje maar de boot is semi-custom build dus maak maar een verlanglijstje voor de werf. Kijk eerst eens naar de video op deze link (rechter kolom of onderaan het artikel bij iPad) of de boot wat zou kunnen zijn en lees daarna eventueel het gedetailleerde artikel. 

Targa 41: eerste proefvaart in Zweden (2-2024 Foto: Botnia Marin).


Dodelijke aanvaring bij Terschelling: wat leren we er van?

Gepubliceerd: december 2023

De Onderzoeksraad voor veiligheid heeft deze maand een uitgebreid rapport gepubliceerd over de toedracht van de aanvaring tussen een watertaxi en een veerboot bij Terschelling oktober 2022. Daarbij kwamen drie opvarenden van de kleine watertaxi om het leven. In de pers heeft dit rapport vooral koppen opgeleverd over het snel varen van beide schepen. Maar was dit volgens het rapport nu de eigenlijke oorzaak van de aanvaring? Wat kunnen we als schippers van kleine schepen leren van dit ongeval? Lees hier meer.

Windy App: planning nu OK, PredictWind is ‘hoogzwanger'
Gepubliceerd: december 2023

De kritiek van deze website op de planning functie van Windy heeft succes gehad. Dat willen we in ieder geval graag denken, maar de kritiek kwam van veel meer kanten. Zonder veel tromgeroffel is de App aangepast en nu kun je veilig op een prima manier een trip plannen. Het is fijn dat dit resultaat er nu is waardoor Windy.com een heel goede planning tool voor een heel redelijk bedrag is geworden. Lees er hier meer en probeer het vooral alvast uit als voorbereiding op het volgende vaarseizoen.

 PredictWind: ‘hoogzwanger' van bijna perfecte planningstool.

Het peperdure PredictWind heeft ontdekt dat getijdenstromingen voor kustvaarders belangrijker zijn dan de stroming in het midden van de oceaan. Daar komen niet hinderlijk veel gebruikers namelijk. Men heeft nu met enige publiciteit gepresenteerd dat de getijdenstroming als aparte kaart in het model is opgenomen; dat werd tijd want dat kon je bij Windy voor twee tientjes per jaar ook al zien. Maar de perfecte planningstool houdt er natuurlijk ook rekening mee in de planning en dat doet Windy net als PredictWind dus (nog) niet. PredictWind heeft recent in een webinar aangegeven dat de getijdenstroming op korte termijn ook in de planningstool verwerkt zal worden, men is met de Béta versie bezig. Zodra die integratie er is volgt op deze site een bericht over de gebruikservaring.

Wat moet er op een boot staan?

Gepubliceerd: november 2023

Er heerst nogal wat verwarring over bootnamen. Een uitgedeelde boete wegens het ontbreken van een naam op een sloep was aanleiding voor een artikel in de regionale pers: het was blijkbaar ’nieuws’.  Ook ontspon zich recent op de website van het blad Zeilen een discussie over dit onderwerp. Tijd voor helderheid: wat moet er nu wél en niet verplicht op de boot staan? Lees hier hoe het precies zit dan kun je het deze winter nog aanpassen als dat nodig is.


Aftanken voor de winter: enorme prijsverschillen

Gepubliceerd: oktober 2023. 

 Het wordt weer tijd om de boot klaar te maken voor de winter en de dieseltank tot de nok te vullen. Dat is immers de beproefde methode om condensatie en daarmee vorming van water in de dieseltank tegen te gaan. Op water loopt de motor immers niet echt lekker zoals we ieder voorjaar weer kunnen zien aan het aantal afgesleepte bootjes. Maar er zijn grote verschillen in de prijs van diesel voor boten; dat kan oplopen tot € 0,60 per liter. 

Daarbij komt dat er allerlei vormen van diesel verkrijgbaar zijn die duurder zijn dan de standaard B7 diesel maar als voordeel hebben dat ze de gevreesde vorming van bio-smurrie tijdens de winterstop tegen gaan en ook die smurrie kan de motor tot zwijgen brengen. In dit artikel gaan we in op de prijsverschillen en de eigenschappen van de verschillende soorten diesel.

Eindelijk: zij-instromer deel 3

Gepubliceerd: oktober 2023.

In de zijkolom (of onderaan deze pagina: iPad) staan onder de kop ‘Starters Info’ al jaren twee delen van de, soms lachwekkende, belevenissen van een zij-instromer in het boten-wereldje. Het derde, laatste, deel lag nog op de digitale plank maar is nu afgestoft en toegevoegd. Er is ook een korte terugblik aan toegevoegd omdat het allemaal inmiddels 10 jaar geleden plaats vond. Klik hier om het direct te lezen. 

Bij de eerste keer flink gas geven vloog het fruitmandje tegen de achterpui......even niet aan gedacht.

Het ging mis: reddingsvlotten slecht onderhouden

Gepubliceerd: augustus 2023

De Marine Accident Investigation Board (MAIB, GB) heeft in augustus 2023 een Safety Bulletin uitgegeven naar aanleiding van een niet openend reddingsvlot van een zinkend schip. Het bleek dat het vlot wel gecertificeerd was voor onderhoud maar het onderhoud was nooit uitgevoerd. Daardoor werkte het vlot niet meer. Ook bleek dit het geval te zijn bij heel veel vlotten die door deze firma onderhouden waren. Reden om aandacht te vragen voor betrouwbaar onderhoud van je reddingsvlot: het is wel zo fijn als dat ding het ook doet als het er op aan komt. Lees het hele verhaal in de update van het reddingsvlot artikel. 

Boottoilet, poepbacteriën, regeltjes, verzegeling....

Wat te doen aan het échte probleem: te veel poepbacteriën in het zwemwater?

Gepubliceerd: 11 augustus 2023

Het gonst al jaren in het botenwereldje dat de verplichte verzegeling van de toiletafvoer er aan komt. Op papier komt dat dichterbij door de invoering van de nieuwe omgevingswet op 1-1-2024. Dat roept vragen op. Komt de ‘Poep-BOA’ nu binnenkort op je boot het zegel op de afsluiter van de rompdoorvoer controleren? Moet je wat doen op jouw boot en wat heeft dat met veilig zwemwater te maken? In dit artikel worden alle dingen, ook de ‘vieze’, bij de naam genoemd; dat is nu eenmaal de praktijk. Lees en kijk hier voor een praktische gids met daarin voor velen een nieuwtje.


Doorvaart Emden-Wilhelmshaven weer mogelijk
Gepubliceerd: 11 mei 2023, update 30 juni 2023, update september 2023.

 

Het Ems-Jade Kanaal is een mooi alternatief voor de Noordzee of de Wadden om naar het oosten te varen. De titel ‘kanaal’ suggereert een kaarsrecht gegraven waterweg maar de werkelijkheid is dat er veel stukken zijn met een rivier-achtig karakter. De route was echter vanaf 1 september 2022 tot in ieder geval 30 april 2023 geblokkeerd omdat de spoorbrug bij Mariensiel gerenoveerd werd. Hoewel op de website van de vaarwegbeheerder nog steeds deze mededeling staat is in de interactieve kaart van die vaarwegbeheerder te zien dat de brug vanaf 12 mei 2023 weer open is voor scheepvaartverkeer.
Dit kanaal kan een interessante route zijn als je boot maximaal 3,80 hoog en 1,70 diep is.  Het kanaal is 72 km lang, maximale snelheid 8 km/h (wordt gecontroleerd door de tijd tussen sluizen en brugopeningen). Naast zes sluizen moeten er ook een hoop bruggen open dus het is ‘slow traveling’. De eerste ervaringen zijn dat met name de wachttijd tussen de sluis in Emden en de ‘aansluitende’ spoorbrug-opening lang is en er is geen wachtsteiger. De overige sluis-en brugbedieningen zijn goed op elkaar afgestemd en leveren geen of nauwelijks wachttijden op. Klik hier voor de openingstijden in 2023 van bruggen en sluizen in het kanaal. Klik hier voor de openingstijden van de zeesluis en aansluitend de spoorbrug in Emden. Klik hier voor de info over de zeesluis in WilhelmshavenKlik hier voor een brochure van het gebied inclusief details voor het varen (PDF, Duits).

Het éénmalig passeren van het kanaal kost € 6,- per sluis, dus € 36,- Maar als je (misschien) heen en teruggaat is het handiger om een jaarvignet van € 40,- te kopen bij de Touristinformation (VVV) van Emden (let op...er is ook een VVV kantoor in Emden aan de kop van de haven die het vignet verkoopt), Leer, Wilhelmshaven of Friedeburg. Het vignet aan de stuurboordzijde ter hoogte van de schipper op een ruit plakken.


Video: Nord-reportage over het kanaal en de heel bijzondere, ronde, ketelsluis (Duits)

Duitsland binnenland: nieuw boek

Gepubliceerd: 9 mei 2023

Net uit bij Hollandia: het boek "23 toertochten in Duitsland". Het boek is geschreven door Frank Koorneef. Het bevat op pagina 6 en 7 in ieder geval een goed overzicht van afmetingen waarbinnen de boot moet blijven voor de genoemde tochten. Als je binnen de op deze site geadviseerde afmetingen voor een reisboot blijft dan zijn bijna alle beschreven routes mogelijk. Klik hier om het boek te bestellen. 

Nieuwe haven Dover open

Gepubliceerd: 5 mei 2023   

De haven van Dover was vorig seizoen gesloten voor passanten vanwege verbouwing. Die  verbouwing is nu klaar en er is een heel nieuw deel gekomen, met vingersteigers, aan de getijden kant. Het nieuwe deel is in ieder geval al zichtbaar op de Navionics kaarten en Google Earth. Bij de invaart wel even goed tussen de betonning blijven want aan de noordkant van de groene ton van de haveningang ligt een dam om golven uit de haven te houden. Klik hier voor de handleiding van de haven voor dit seizoen. 

Weer betalen NOK-Kanaal

Gepubliceerd; 22 april 2023, update 30 juni 2023.

Het passeren van het NOK-kanaal (Noord-Oostzeekanaal) moest altijd betaald worden tot de trappen in de sluiskommen dreigden af te breken zodat klauteren om bij de sluiswachter te komen wat riskant werd. Na een tijdje kwamen betaalmachines aan wal maar die mochten vanwege het Corona-besmettingsgevaar een paar jaar niet aangeraakt worden. Velen dachten daarom definitief van het betaalgedoe af te zijn maar nee, het is nu weer verplicht: ook de betaalmachines doen het nog. Het goede nieuws is echter dat via een heuse webshop vooruit betaald kan worden. Het nummer op het betaalbewijs moet je groot op A4-schrijven zodat het op afstand gelezen kan worden. Het goede nieuws is ook dat de Gieselauer sluis (Eider-NOK), die beschadigd was, sinds 1-4-2023 weer operationeel is. Wil je die kant op varen dit seizoen kijk dan hier voor de details.

Einde Rijnpatent voor boten tussen de 15 en 20 meter

Gepubliceerd; 24 februari 2023 Update: 14 april 2023

Per 5 april 2023 is de grens waarboven je een Rijnpatent moet hebben om op het Duitse deel van de Rijn te mogen varen verhoogd van 15 naar naar 20 meter. Dat betekent dat werven geen boten meer hoeven te bouwen met een romplengte van 14,99 meter om net binnen die grens te blijven. Ook hoef je als schipper van een boot van b.v. 16 meter romplengte het Duitse deel van de Rijn niet meer te mijden, een loods aan boord te nemen of een Rijnpatent (Sportpatent) te halen. 

De Commissie voor de Rijnvaart (CCNR) heeft in december 2022 een nieuw Reglement betreffende het Scheepvaartpersoneel op de Rijn (RSP) afgeprocedeerd waarin die wijziging is opgenomen. Het nieuwe reglement is niet meer van toepassing op schepen kleiner dan 20 meter (art. 1.01 a). De lidstaten zijn nu aan zet om dit nieuwe reglement per 1 april 2023 in te voeren. De Duitsers hebben dat gedaan per 5 april van dit jaar en het is dus nu ook officieel. Onder de 15 meter was er al geen Rijnpatent-eis.

De eis voor het hebben van een geldig vaarbewijs blijft wél van kracht volgens de regels die in het betreffende land daaraan worden gesteld (art. 11.01, 4e lid onder c). In de praktijk betekent dat een ICC Inland voor het Duitse deel van de Rijn. Voor het Nederlandse deel van de Rijn blijven dus vooralsnog de Nederlandse vaarbewijsregels gelden waarbij de grens voor de verplichting nog bij groter dan 15 meter of snelvarend ligt. Klik hier voor het persbericht. Klik hier voor de nieuwe tekst van het RSP in het tweede deel van de tekst. Klik hier voor het Duitse invoeringsbesluit (In het Duitse besluit wordt alleen verwezen naar het nieuwe RSP en dat wordt van kracht verklaard). 

Klik hier voor een artikel over de gewenste afmetingen van een boot om mee op zee en in het binnenland te reizen.

Superslimme trawler: Rhéa 34

Gepubliceerd: 16 februari 2023

Het gebrek aan bootshows de afgelopen jaren door Corona heeft ervoor gezorgd dat de lancering van deze boot in 2020 niet echt is opgevallen. Net ‘ontdekt’ op BOOT 2023: de Rhéa Trawler 34. Opvallend is dat deze half-glijder een paar heel slimme oplossingen bezit. Daardoor kun je als je met twee reist over een heel ruime voorcabine beschikken en kun je de opslagruimte inwandelen in plaats van inkruipen. Verder is het erg veilig bewegen over de gangboorden en heeft de boot twee hoge zijdeuren en doorgangen om van het gangboord op de wal te stappen. Mocht je ‘gisteren’ willen varen: de werf heeft voor dit onontdekte model nog geen lange wachtrij dus dit najaar kun je varen. De prijs is fors, de afwerkingskwaliteit is hoog. Klik hier voor het hele verhaal

Sedan versie bij Cardinal, de US importeur


Volvo Penta D4-DPI hybrid 

Gepubliceerd: december 2022 Update: april 2023

 

In de video de eerste ervaringen uit de praktijk.

Uitbreiding proef: Jeanneau NC37 wordt voorjaar 2023 uitgerust met hybride D4-320 DPI motoren inclusief joystick docking en Dynamic Positioning system. 

Lees hier meer....


Radar: verplicht én verboden

Ochtendmist in Boulogne

Gepubliceerd: Januari 2021 Update: december 2022
Het was eind 2022 weer raak: er werden weer ‘jachtjes’ op de bon geslingerd bij behoorlijk slecht zicht. Hoe zat dat ook al weer met die ‘jachtenradar’ die op het ene moment verplicht en op een ander moment verboden is? Verder kan gemeld worden dat TNO voorjaar 2022 een onderzoek afgerond heeft en tot de conclusie kwam dat de ‘jachtenradar' veilig gebruikt kan worden op kleine schepen. De Minister heeft de tweede kamer laten weten dit jaar (2022) met een voorstel te komen. Nu is het jaar op onze kalender bijna voorbij maar de Minister hult zich in stilzwijgen. Benieuwd wat de tweede kamer nu gaat doen? Kijk hier voor een volledige update

Delta 48 Coupe: 2023

Publicatie: november 2022

De Zweedse werf Delta komt in 2023 op de markt met de gloednieuwe 48. De boot wordt van koolstofvezel gemaakt en weegt daarom onbeladen maar 7000 kg (dat is dus vederlicht). De boot is voorbereid om op een later tijdstip om te bouwen naar Volvo’s nieuwe hybride aandrijving. De boot kan met binnenboordmotoren (IPS of Z-drives) worden uitgerust of met twee V-12 buitenboordmotoren. Op de foto’s is te zien dat er ook een zijdeur bij de stuurpositie komt om naar het zijdek te gaan. Er zijn op dit moment alleen deze getekende beelden beschikbaar. Maten: 3,20 minimum doorvaar hoogte, 3,99 breed, 13,66 romplengte/LOA 15,03 Actieradius: 400 Nm/30 Kn, 1200 liter diesel.  Meer

Update nieuwe Sargo 45

Publicatie november 2022, update januari 2023

Na de eerste info voorjaar 2021 was het een tijd stil rondom de Sargo 45 maar nu is er in ieder geval een varend exemplaar en dus foto’s en zelfs een video. Klik hier


Antwerpen: AIS en vaarbewijs nu verplicht 

Publicatie: april 2022 Update: 26 november 2022

Per 14 maart 2022 is een nieuw havenreglement in Antwerpen van kracht. Nieuw is de verplichting om een ingeschakelde en goed ingestelde AIS transceiver aan boord te hebben, een vaarbewijs te hebben en er zijn VTS gebieden ingesteld. Wat moet je nu anders doen als je Antwerpen in vaart? Verder.....

Groot-Brittannië na Brexit: gedoe?

Publicatie: februari 2021  Update: augustus 2022 Leestijd: 7 minuten
Groot-Brittannië (GB) is een aantrekkelijke reisbestemming met de boot. Maar of je echt gaat hangt, los van Covid restricties, ook af van de formaliteiten waarmee je geconfronteerd wordt na de Brexit. Uitgaande van niet-commerciële pleziervaart met minder dan 12 mensen aan boord vertellen we wat er op je af komt....en dat is best wel wat gedoe maar het gaat prima. Lees hier hoe het in de praktijk werkt


2023: Marex 42 Gourmet

Publicatie: maart 2022

Leestijd: 2 minuten

Grappig maar geen grap: in 2023 komt de Marex 42 Scandinavia ‘Gourmet’ op de markt. Het Noorse Marex is bekend van mooi gebouwde snelvarende jachten. De grootste was tot nu toe de 375 maar daar komt een 13,65 lange en 4,25 brede ‘42’ bij. De ‘Gourmet’ is de uitvoering die een heel gedurfde indeling heeft en alles met reizen en lekker eten te maken heeft. Meer: 

Kanaaleilanden na Brexit: gedoe?

Publicatie: februari 2022  Leestijd: 5 minuten

De eilanden vlak voor de Franse kust zijn officieel geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk maar vallen onder direct bestuur van de Engelse koning(-in). Ze zijn ook nooit deel van de EU of Schengen geweest dus daarin verandert niets. Maar er zijn door de Brexit toch wel een paar aanpassingen in de procedures die wat extra gedoe opleveren. Lees hier hoe dat werkt.

Douane Guernsey

Reddingsvest: wanneer niet?

Gepubliceerd: Oktober 2021

“Een reddingsvest werkt alleen als je het draagt” Met die slogan zetten ‘Varen doe je samen’ en de KNRM aan tot het gebruik van het reddingsvest. Het is een bekende waarschuwing die u, zelfs als u nog niet zo lang meeloopt in het vaarwereldje, waarschijnlijk wel eens in één of andere vorm gehoord heeft. Het klinkt misschien vreemd maar er is een aanleiding om eens bij stil te staan bij het moment dat je een reddingsvest vooral niét moet dragen. De aanleiding is een dodelijk ongeval dat mei 2020 plaats vond voor de kust van Engeland. Lees verder

 

"Electronic Navigation Systems

Publicatie: maart 2021, 120 pagina’s (Eng)
Het Royal Institute of Navigation (RIN) heeft een zeer lezenswaardig boekje (in het Engels) uitgebracht over de huidige (2021) stand der techniek van navigatiesystemen voor de pleziervaart. Het gaat best behoorlijk diep op de materie in en bevat zinnige aandachtspunten. Het boekje is (gratis) te downloaden in onze net opgestarte bibliotheek: klik hier.