Reisboot
met eigen boot waterwegen verkennen 

Ondersteuning

Als deze site helemaal klaar is kun je voldoende informatie vinden om zelf de eisen op te stellen waaraan je nieuwe boot, de apparatuur en inventaris moet voldoen. Vervolgens kun je dat eisenpakket toetsen aan de op de markt verkrijgbare spullen en diensten. Om de kosten daarvan binnen een budget te houden en de aanschaf te regelen is best een behoorlijke klus. 

Waar ga je naar toe als je daarbij ondersteuning nodig hebt? Als je in de nautische wereld niet thuis bent is het best lastig om vast te stellen of mensen onkunde in een glad praatje verpakken of écht vakbekwaam zijn. 

We kunnen je iemand aanbevelen. Dat doen we alleen als we daar goede ervaringen mee hebben. (Het zijn dus geen 'vriendjes' die aan business geholpen moeten worden.) Ondanks dat is het natuurlijk geen garantie dat ook jij met die mensen goede ervaringen op doet. We willen graag kritisch blijven: graag dus een terugkoppeling over je ervaringen, ook, en juist, als die niet goed zijn. En graag suggesties als je mensen treft die je heel vakkundig vindt en die wij nog niet kennen. 

Bij het maken van deze website doen we behoorlijk wat kennis en ervaring op. Die willen we in de vorm van maatwerk advies met je delen. Dat advies is dus vrijblijvend: je kunt er mee doen wat je wil. In zo’n advies gaat behoorlijk wat werk zitten om het goed te doen. Het is dus niet gratis. Vooraf krijg je vrijblijvend een prijsopgave: als het je ’te dol’ wordt kun je er dus altijd nog van afzien.

Het kan zijn dat een advies niet voldoende is: je hebt specialistische hulp nodig om iets voor elkaar te krijgen, bijvoorbeeld de taxatie van een boot. We kunnen dan in ons netwerk kijken of we iemand kennen die je kan helpen. Meestal zal ook die hulp niet gratis zijn en moet je zelf afspraken over vergoedingen maken. 

Het kan ook zijn dat je graag dingen zelf wil doen maar je hebt er geen ervaring mee. We kunnen je (laten) helpen om het zelf te doen. De werkuren die voor deze hulp nodig zijn  moeten vergoed worden en daar moeten we dus vooraf duidelijke afspraken over maken. Maar omdat je in beginsel alles zelf uit voert vallen die kosten waarschijnlijk best mee.

Aankoop begeleiding
Als je zelf geen tijd hebt om dingen te regelen of uit te zoeken kunnen we iemand vinden die dat voor je kan regelen; 'ontzorgen' dus. Je neemt zelf besluiten maar alle aspecten van dat besluit worden vooraf met je doorgenomen. Wij hebben er geen commercieel belang bij je iets te verkopen het enige belang dat we hebben is het zo goed mogelijk realiseren van jouw eisenpakket  tegen een redelijke prijs. Volgend op jouw keuzen kunnen we desgewenst ook helpen bij de uitvoering van jouw besluiten of die uitvoering geheel voor je te verzorgen.
 

Voor deze hulp wordt in principe een uurvergoeding gerekend en alle bijkomende kosten worden gedeclareerd (b.v. reiskosten). Vooraf spreek je met diegene die je gaat helpen de  hoogte van die vergoeding af en wordt ook een maximaal aantal uren bepaald zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De gemaakte uren worden verantwoord in een specificatie. Mochten er meer uren nodig zijn dan het overeen gekomen aantal, b.v. omdat er in het proces extra werkzaamheden gevraagd worden die niet vooraf ingeschat waren, dan wordt eerst overlegd voordat verder gegaan wordt. Je wordt dus niet achteraf met onverwachte kosten geconfronteerd.