Reisboot
met eigen boot waterwegen verkennen 

Bestemmingen en  reisverhalen

“Het is goed om een bestemming te hebben om naar toe te reizen, maar het is de reis die er uiteindelijk toe doet” 

Ernest Hemingway

Het heeft niet veel toegevoegde waarde om alle informatie die over bestemmingen bekend is op deze site te gaan herhalen. We houden het daarom per bestemming op een aantal reiswetenswaardigheden die duidelijk afwijken van de standaard voorbereiding en waarover je in de genoemde documentatie alle actuele details kunt vinden of waarnaar direct een link is. 

In documentatie noemen we de meest gangbare kaarten en vaargidsen die bovendien het meest actueel zijn. Voor het gemak is er een link opgenomen waar je de boeken of kaarten kunt bestellen: die link is geselecteerd op snelheid en kosten (m.n. verzendkosten). Zoals vermeld op de home-page hebben we geen commerciële link met die partijen: dat is ook hier niet het geval, Soms zijn publicaties niet bij de grote algemene sites te krijgen, dan wijken we uit naar specialistische sites.

Reisverhalen lopen soms door verschillende landen; de link naar die verhalen komt dan bij alle betreffende landen terug. Dus b.v. voor het 'rondje Moezel" zul je de link bij Nederland, Belgie, Frankrijk en Duitsland tegen komen. 

En nu gaan we je even in de sfeer van een vaarvakantie brengen; ga er even voor zitten!

ExternalVideoWidget

Het hele avontuur kun je zien bij het hoofdstuk over Groot Brittanië en Ierland en ook bij Frankrijk kust (die pagina’s zijn verder nog onder constructie)